top of page
Search

Skillnaden mellan Grön Gas och CO2 inom Airsoft

Airsoft är en spännande och populär sport som involverar skjutvapen som avfyrar plastkulor i en kontrollerad miljö. För att driva dessa airsoft-vapen används olika typer av gaser, och två av de vanligaste alternativen är Grön Gas och CO2. I denna bloggtext kommer vi att utforska skillnaderna mellan dessa två gaser inom airsoft och diskutera deras fördelar och nackdelar.


Grön Gas:


Grön Gas är en av de mest populära gaserna som används inom airsoft. Det är en blandning av gaser, vanligtvis propan eller butan med smörjmedel (silikon) tillsatt, och det är känt för sin pålitlighet och konsekventa prestanda. Här är några av fördelarna med att använda Grön Gas:


Jämn prestanda: Grön Gas ger en jämn och stabil utgångs energi till ditt airsoft-vapen. Detta innebär att dina skott kommer att ha en mer konsekvent hastighet och träffpunkt, vilket ökar precisionen.


Justera styrka: Vill du att ditt vapen skjuter svagare? Använd lägre PSI på din gas, vill du ha högre utgångshastighet? Använd gas med högre PSI! När det är kallt drar gas ihop sig mera och vid kyligare spel kan du även använda högre PSI gas för att kunna använda din pistol i detta klimat.


Lägre driftskostnader: Grön Gas är ofta billigare än CO2-patroner på lång sikt eftersom du få upp till 150 påfyllningar av magasin på en flaska gas!


Minskar slitage: Grön Gas innehåller ofta silikon som fungerar som smörjmedel vilket hjälper till att minska slitage på vapnets interna komponenter, vilket förlänger livslängden på ditt vapen.


Lätt att hitta: Grön Gas är lätt att hitta i airsoftbutiker och online, vilket gör det bekvämt att skaffa. Du kan hitta våra rekomendationer på dem bästa gröngaserna här: https://www.veloxairsoft.com/gas


CO2:


CO2 är en annan vanlig gas som används inom airsoft. Denna gas lagras vanligtvis i små patroner som skruvas in i vapnet. Här är några av fördelarna och nackdelarna med att använda CO2:


Hög effekt: CO2 ger högre utgångsenergi jämfört med Grön Gas, vilket kan översättas till högre skottkraft och längre räckvidd observera att räckvid påverkas mest av hop up och inte utgångshastighet, du kan läsa mera om hop up här. Detta kan vara fördelaktigt för vissa spelstilar och scenarier. Den höga effekten sliter även interna delar mera och kan vara dåligt för pistolen långsiktigt.


Kyl resistenta: Co2 har cirka 8 gånger högre tryck i magasinet än vad grön gas har och därför kan co2 magasin användas vid lägre temperaturer. Detta är den populäraste orsaken till att använda co2 och enligt oss kanske den ända orsaken att välja co2 över grön gas!


Kostsammare: CO2-patroner är engångs förbrukningsvaror och kan bli dyrare på lång sikt om du spelar mycket airsoft.


Valet mellan Grön Gas och CO2 beror i hög grad på din personliga spelstil och preferenser. Om du prioriterar precision och din pistols hälsa är Grön Gas ett bra val. Å andra sidan, om du letar efter hög effekt och spelar i kalla klimat, kan CO2 vara mer lämpligt för dig.


Oavsett vilken typ av gas du väljer, är det viktigt att följa säkerhetsåtgärder och tillverkarens rekommendationer för ditt specifika airsoft-vapen. Detta kommer att säkerställa en säker och rolig upplevelse när du utforskar den spännande världen av airsoft. Observera att gröngas pistoler ofta inte kan använda co2 magasin utan att ändra andra interna delar som till exempel nozzeln.


Vår rekommendation är att du skaffar dig en bra grön gas pistol då dessa är lättare att använda, håller längre, lättare att uppgradera, billigare i drift (billigare magasin och gas) och mycket mera!


Nu kanske du undrar vad skulle jag skaffa för grönsgas pistol? Här är vår top 5 lista med bästa pistolerna! https://www.veloxairsoft.com/bästa-gröngas-pistolerna- Poppe

16 views0 comments

Commentaires


bottom of page